proizvodi

pravilnik o kupovini

Okov webshop – www.okov.me – je internet prodavnica u vlasništvu preduzeća Okov d.o.o. sa sjedištem u Ulici Josipa Broza Tita 26, 81000 Podgorica, Crna Gora.­­­­­­­

Sve cijene na Okov webshop-u su izražene u eurima i u njih je uračunat PDV.

Kupac robu kupuje tako što je prvo na njenoj pojedinačnoj stranici „dodaje u korpu“, a zatim u korpi revidira i zaključuje porudžbinu.

Nakon zaključenja porudžbine na Okov webshop-u kupac e-mailom dobija potvrdu porudžbine sa rekapitulacijom svih stavki.

Račun za robu kupac dobija sa robom.

Registracija korisničkog naloga nije neophodan uslov za kupovinu robe na webshop-u. Registracija kupcu nudi dodatnu pogodnost čuvanja podataka, tako da ih ne mora unositi prilikom pravljenja svake sljedeće porudžbine.

Kupac na webshop-u može koristiti sve pogodnosti Posto kartice, u skladu sa Pravilnikom o izdavanju i korišćenju Posto kartice, pod uslovom da je, kao registrovani korisnik, povezao Posto karticu prema Uputstvu za korišćenje Posto kartice na webshop-u.

Kupac ima mogućnost izbora između preuzimanja poručene robe u Okov centrima ili dostave na kućnu adresu.

U slučaju dostave na kućnu adresu Okov d.o.o. može da naplaćuje troškove dostave.

Trošak dostave, u slučaju da se naplaćuje, je jasno istaknut na stranici pojedinačne robe, kao i u korpi, odnosno, na potvrdi porudžbine i računu. Ukupan trošak dostave dvaju ili više roba može biti manji od zbira troškova dostave tih roba pojedinačno. Prije zaključenja kupovine jasno je istaknut ukupan iznos koji će kupac platiti, podijeljen na vrijednost poručenih roba i vrijednost troška dostave.

Dostava roba poručenih na webshop-u www.okov.me se vrši isključivo na teritoriji Crne Gore.

Porudžbinu za koju je odabrana opcija dostave na kućnu adresu moguće je platiti online (karticom banke) ili pouzećem, tj. predajom novca predstavniku kurirske službe prilikom isporuke. U slučaju da kupac odustane od porudžbine koju je platio online, novac će biti vraćen na njegov račun u roku od 15 dana.

Opcija “preuzmi u Okovu” nudi kupcu mogućnost da poručene robe preuzme u odabranom Okov centru.

Naši maloprodajni objekti poručenu robu spremanju za preuzimanje u roku ne dužem od 3 radna sata od trenutka zaključenja porudžbine. Radnim satima smatraju se sati od 8 do 20 h radnim danima i subotom.

Potvrda koju kupac dobija za porudžbine za preuzimanje sadrži sigurnosni kod. Ovaj kod neophodno je odštampati i pokazati našem zaposlenom u prodavnici prilikom preuzimanja robe zajedno sa nekim ličnim dokumentom. Ukoliko kupac želi da neka druga osoba umjesto njega preuzme poručenu robu, neophodno je da to navede u jasno naznačenom polju prilikom pravljenja porudžbine.

Porudžbine za koje je odabrana opcija “preuzmi u Okovu” kupac može platiti online (karticom banke) ili na kasi u odabranoj prodavnici, prilikom preuzimanja robe.

“Preuzmi u Okovu” porudžbine koje su plaćene online, a nijesu preuzete u roku od 7 dana, poništavaju se, uz povrat novca kupcu. Ako je kupac odabrao opciju plaćanja u prodavnici, za preuzimanje ima rok od 24 h od zaključenja porudžbine, nakon čega ova biva poništena.

Nije moguće prodavati STIHL proizvodni program komercijalnim preprodavcima koji nisu odobreni STIHL specijalizovani prodavci ili pod-distributeri. Zadržavamo pravo da odbijemo isporuku porudžbine STIHL proizvoda ukoliko utvrdimo da je roba namijenjena preprodaji.

Prodajne pogodnosti (popusti koje donose Posto i Premium kartica; kupovina na rate) ne mogu se ostvariti prilikom kupovine sljedećih roba: pelet, "Varta" akumulatori, "Black Horse" akumulatori, "Mepro" sigurnosna vrata, "Puertas THT" sigurnosna vrata, "Pongratz" prikolice 10929 i 18842, "Electrolux" ugradna i samostojeća tehnika, "STIHL" - kompletan asortiman, "Pepsi" sokovi, "SCHEIDEL" - dimnjački sistemi, Alfa-Plam (kompletan asortiman).

Proizvodi poručeni preko webshop-a www.okov.me se isporučuju u fabričkom pakovanju. Montažu proizvoda, ukoliko je potrebna, organizuje kupac po uputstvu za upotrebu, osim ako nije drugačije naglašeno.

---

Zaključivanjem procesa poručivanja robe na Okov webshop-u kupac potvrđuje da je upoznat sa ovim pravilnikom.

Pravilnik o kupovini stupa na snagu 15. 8. 2018. Svaka izmjena Pravilnika biće objavljena na Okov webshop-u i stupa na snagu u roku od 8 dana od dana objavljivanja.