proizvodi

10 artikala koji olakšavaju funkcionisanje u kuhinji

08.10.2019.

Brz način života i svakodnevne obaveze čine nas nervoznim i nestrpljivim, pa na sve načine težimo da olakšamo naše funkcionisanje, kako kod kuće tako i na poslu.

Danas Vam donosimo 10 artikala koji će Vam olak[ati kuhinjske poslove, kako biste bili brži i efikasniji.

 

1.      Leifheit držač folije i ubrusa

Proizvod koji se u kuhinji izdvaja multifunkcionalnošću i savremenim izgledom, je svakako držač ubrusa i folije. Prednost držača se ogleda u tome što na jednom mjestu imate mogućnost držanja alu-folije, prianjajuće folije i kuhinjskog ubrusa.
Nek Vam sve bude pri ruci, bez nereda!

 

2.      Sencor – mlin za začine.

Ovaj mlin za začin/biber/so izrađen je od nerđajućeg čelika i plastike s keramičkim mehanizmom za mljevenje i prilagodljivom finoćom mljevenja. Prozirni lijevak omogućava da vidite koliko je mlin napunjen.

 

3.      Ghidini Cipriano – renda sa posudom

Zahvaljujući ovoj rendi, jelo će biti spremljeno znatno brže i sa manje nereda. Narendana hrana se sakuplja direktno u posudu koja dolazi sa rendom.

 

4.      Leifheit – otvarač za flaše i tegle.

Od sada Vam nije potrebna snaga da biste otvorili čvrsto stegnutu teglu.

 

5.      Lurch – rezač za jabuke – voćna salata nikada nije bila brža! Osim za jabuke, možete ga koristiti i za slične voćke, a i za sječenje povrća.

 

 

6.      Čistač ananasa sa sjekačem – koliko puta ste poželjeli da kupite ananas, ali Vas je odbila i sama pomisao na njegovo teško čišćenje. Ananas od sada može biti redovan gost na Vašoj trpezi, jer uz pomoć sjekača, za tili čas ćete uživati u degustaciji ove ukusne voćke.

 

7.      Kesper – daska za rezanje sa dvije fioke na izvlačenje. U jednoj fioci odlažite ostatke od povrća ili voća, a u drugoj sjeckajte ono što ste naumili da spremate. Kada je sjeckanje gotovo, jednostavno uvucite fioke u dasku. Baš praktično, zar ne?

 

8.      Ghidini Cipriano - renda za voće i povrće – oni koji jelo ne mogu zamisliti bez valjane dekoracije će zasigurno uživati koristeći ovu rendu.

 

9.      Pyrex – posuda za pečenje i odlaganje hrane

 

Baš je zgodno kada u kuhinji imate posudu koju možete koristiti kako u frižideru za odlaganje hrane, tako i u pećnici za pripremu jela.

 

10.  Lacor  - umetak za sipanje vina + gumeni čep za flaše

 

Prosipanju i kapanju vina je došao kraj, uz ovaj umetak svaka kap će pronaći svoj put do čaše.  A nakon što gosti odu, gumeni čep će se postarati da vino zadrži svoju svježinu do iduće upotrebe.