proizvodi

Aparat za pravljenje jogurta

21.10.2016.

Složićete se, mnogo je veći merak jesti i piti nešto što je nastalo u vašoj kuhinji, nego konzumirati gotove proizvode iz prodavnica... Nema ništa bez domaćeg, zar ne?

Malo ko može da zamisli dan bez čaše jogurta. A još kad bi, poput magičnog trika, mogli da mlijeko pretvorite u jogurt, uz pomoć neke kutije... E pa, evo rješenja za vas! Aparat za pravljenje jogurta Cuisinier će obaviti posao za vas, na vama je da obezbijedite mlijeko i kvasac za jogurt.

 

Priprema

Svježe mlijeko je potrebno prokuvati, ostaviti da se ohladi, a onda mu dodati kvasac za jogurt. Zatim, sadržaj promutite dok se ne pretvori u glatku, homogenu smjesu. Sipajte mješavinu u tegle. Nakon toga, postavite tegle bez poklopca u uređaj. Poklopite uređaj, uključite ga, i dajte mu minimum 8 sati da odradi posao. Preporučujemo da pripremu obavite prije odlaska na spavanje ili na posao, kako biste uštedjeli vrijeme. Kada aparat završi sa radom, slijedi hlađenje jogurta.


Hlađenje

Izvadite tegle iz uređaja i vodite računa da u njih ne upadnu kapljice od kondezacije. Stavite poklopce na njih i smjestite ih u frižider, gdje će se jogurt hladiti oko 2 sata prije konzumacije. Vjerujte, sa prvim gutljajem ćete shvatiti da je vredjelo čekati!

 

Konzumacija

Uživajte u ispijanju vašeg jogurta!

 

Ukoliko želite da budete u toku sa našim aktivnostima, prijavite se na mailing listu ovdje (sekcija Newsletter).