proizvodi

Dekorativne folije za novo lice enterijera

27.09.2019.

Dekorativne folije predstavljaju jednostavno, brzo i povoljno rješenje za promjenu izgleda bilo koje staklene površine. Najčešće se koriste za preuređivanje kancelarijskog prostora, ulepšavanje enterijera prodavnica, restorana, kafića i hotelskih soba, a sve se više koriste i u stambenim objektima. Mogu biti različitih boja, transparentnosti, nivoa refleksije i karakteristika. Mat dekorativne folije u velikoj mjeri propuštaju svjetlost, a istovremeno onemogućavaju pogled u unutrašnjost prostorije. Ostavljaju utisak peskiranog stakla i najčešće se koriste za tuš kabine.

Uz pomoć elektrostatičkog privlačenja, koje nastaje između folije i stakla, folija dugotrajno prianja za podlogu. Vrlo su jednostavne za postavljanje i skidanje i ista folija može se upotrebljavati više puta. Postavlja se  tako što se staklo dobro očisti i naprska vodom prije postavljanja folije.

Šta je potrebno od pribora?

Makaze ili skalpel, lenjir ili metar, olovka i plastična špatula.

Kakva treba da bude površina na koju se nanosi samolepljiva folija?

Površina treba da bude ravna i čista. Drvene površine kao što su iverica i medijapan treba prethodno premazati osnovnim premazom. Po potrebi šmirglom izglačati i zatim vlažnom krpom ukloniti prašinu.

Dimenzije folije?

Na poleđini samoljepljive folije - tapete nalazi se zaštitni papir na kome je iscrtana mreža koja može biti od pomoći. Olovkom iscrtajte liniju duž koje će te sjeći.

Postavljanje folije

Staklenu površinu prethodno očistite sredstvom za pranje prozora, zatim ih isprskajte vodom.

Skinite zaštitnu foliju i poprskajte lepljivu poleđinu. Postavite foliju na staklo. Sloj vode između stakla i folije omogućava da pomerate do željene pozicije.

Vodu i vazduh istisnite u smjeru ivica pomoću lenjira. Početno zamagljenje sloja lijepka nestaće u roku od dan dva pri sobnoj temperaturi.

Static vitraži postavljaju se na potpuno isti način kao i samoljepljive transparentne folije.

Da li postavljena folija smije da se kvasi?

Da, ukoliko će ivice folije biti u direktnom kontaktu sa vodom, treba ih izolovati silikonom.

povezani proizvodi