Evo kako da izaberete savršen dušek za spavanje

14.03.2019

Dobro odabran dušek će vam omogućiti miran i lak san, ali će vam očuvati i zdravlje. Bez kvalitetnog sna, tijelo nije u mogućnosti da normalno funkcioniše, zbog čega je odabir pravog dušeka zadatak kojem treba ozbiljno pristupiti.

Ako se često budite sa bolovima u vratu i leđima, budite sigurni da spavate na pogrešnom dušeku. Ako niste znali, bolji kvalitet sna je povezan i sa nivoom stresa, a ukoliko se često prevrćete po krevetu, jer vam je neudoban, onda više ne smijete odlagati kupovinu novog dušeka.

Dušeci za koje smo sigurni da će vas osvojiti, te vam obezbijediti miran i lak san, su Philip&Co Filipović dušeci, nastali kombinacijom materijala renomiranih italijanskih proizvođača i spretnih ruku vrijednih ljudi.

Pri odabiru dušeka je najbitnije koliko mu je prilagodljiva površina kao i kakvo mu je jezgro. Tako će najbolju i pravilnu potporu leđima pružiti elastično jezgro koje će osigurati prirodan položaj tijela. Neka vas ne zavara činjenjica da li je dušek tvrd ili mek – bitno je da li pravilno podupire težinu cijelog tijela da bi se ono moglo rasteretitit tokom spavanja. Jasno je da isti dušek ne može odgovarati mlađim i starijim osobama, zdravim i onim sa lošim zdravljem.

U zavisnosti od vaše građe, težine, navika tokom spavanja i starosti, birajte odgovarajući dušek.

U bogatoj ponudi Philip&Co Filipović dušeka možete pronaći one sa džepnim jezgrom (Balance i Sirmium); HR pjenom (Smart); bonnell jezgrom (Classic i Elegance); bio pjenom (Biogreen); memory pjenom (Ergomemory); od lateksa i ekonomske dušeke (Classic i Teen).

U prvoj grupi se izdvaja Balance Extra dušek sa trozonskim džepnim jezgrom koji pruža potpuni osjećaj udobnosti dobijen kombinacijom memorijske pjene i džepnog jezgra. Memorijska pjena pravilno podupire kičmu tokom spavanja i tijelo rasterećuje od napetosti. Dušek posjeduje obodnu prozračnu traku, koja omogućava bolji protok vazduha i provjetravanje dušeka. Navlaka dušeka  je skidajuća i periva, od Tencel platna, svilenkaste teksture. To su celulozna vlakna, biorazgradiva, čvrsta i jaka. Celulozno Tencel platno je antibakterijsko, pogodno za ljude sa osjetljivom kožom.  

Smart dušeci su napravljeni od pjene velike gustine i tvrdoće. Specijalnim načinom profilisanja dušeka kroz 7 ergonomskih zona, dušek pruža snažnu potporu tijelu tokom spavanja. 

Vrlo aktuelni bio dušeci predstavljaju spoj prirode sa modernim tehnologijama. Navlaka dušeka je napravljena od organskog pamuka, koji nije genetski modifikovan i nije tretiran herbicidima. Organski pamuk je pogodniji za ljude sa dermatološkim problemima. Sastav biodušeka čini poliuretanska pjena obogaćena eteričnim uljima. Eterična ulja imaju veliki uticaj na jačanje imunog sistema, kao i u borbi protiv virusa i mikroba. 

Nezaobilazni su i dušeci sa memory pjenom. Jedan od njih je i Ergomemory, napravljen kombinacijom poliuretanske pjene i dva sloja memorijske pjene koja se oblikuje prema tijelu osobe tokom odmora. Nešto slično je i sa latex dušekom koji se svojom specifičnom teksturom odlično prilagođava tijelu osobe tokom odmora.

Sada kada ste se upoznali sa većinom ponude Philip&Co Filipović dušeka, ostaje da u najbližoj Okov prodanici ili putem Okov webshopa, nađete savršen dušek za vaš miran san.

povezani proizvodi