Evo zašto su ovlaživači vazduha neophodni tokom zimskog perioda

14.01.2019

Tokom zimskih dana, svi koristimo neki vid grijanja koji neminovno isušuje vazduh u našim domovima. Kada se hladan zimski vazduh spolja ugrije u prostorijama, vlažnost vazduha se spusti do čak 10%.

Jako je važno znati da je optimalna relativna vlažnost vazduha između 40% i 60%, a da sva odstupanja od ovoga drastično utiču na zdravlje. Veoma suv vazduh povećava osjetljivost organizma na bolesti i infekcije respiratornog trakta, a dovodi i do umora i pada koncentracije.

Ultrazvučni ovlaživač vazduha je pravi izbor za podizanje vlažnosti vazduha u domu. Korištenjem ultrazvučne tehnologije i vibracija, ovlaživač pretvara vodu u finu maglu koja povećava nivo vlažnosti u vazduhu. To dovodi do poboljšanja kvaliteta vazduha i spriječava isušivanje sluzokože disajnih organa i kože. 

On smanjuje količinu prašine i iritirajućeg statičkog elektriciteta u vašoj kući. Zahvalan je za upotrebu, jer utiče i na brži oporavak od bolesti kao što je grip, ali i smanjuje simptome i pojave alergija, kao i oboljenja respiratornih organa.

Naučno je dokazano da su ljudi koji su provodili duže vremena izloženi niskoj ili visokoj vlažnosti vazduha imali povećane simptome respiratornih oboljenja i astme. Iznenadićete se, ali suv vazduh u domu izaziva smetnje u toku spavanja pa čak i hrkanje! Ne zaboravite na biljke u vašem domu, kao i ljubimce na koje, takođe, utiče vlažnost vazduha. Ipak, suv vazduh ne škodi samo živim bićima već može oštetiti i namještaj koji se brže suši i propada.

Prednosti korištenja ultrazvučnog ovlaživača vazduha su zaista neiscrpne, te je ovaj aparat, koji možete naći u svim Okov centrima po cijeni od 23,70€, neophodan u svakom domaćinstvu! Osim u Okov prodavnicama, ultrazvučni ovlaživač vazduha možete poručiti i putem webshop-a. Naknada za dostavu iznosi 2,70€.