proizvodi

Kako odabrati TV nosač

02.03.2017.

Ako se pitate kako da izaberete pravi LCD / LED / TFT / Plasma nosač, osnovno pitanje koje se postavlja je vezano za veličinu, odnosno dimenziju ekrana televizora koji ste kupili, ili pak planirate da kupite. Na poleđini televizora nalazi se pravilan raspored rupa (u skladu sa VESA standardom), koje služe za njegovo fiksiranje za nosač. U zavisnosti od veličine ekrana, različiti su rasponi između rupa na poleđini TV-a. Pri odabiru tv nosača, u većini slučajeva, dovoljan je uglavnom samo podatak o dijagonali vašeg TV-a, ali može biti od koristi i podatak o rasporedu rupa na poleđini TV-a, kao i podaci o njegovoj težini.

  • Veličina ekrana - prvi korak je da odredite nosač u odnosu na dijagonalu vašeg TV-a.
  • Ugao gledanja - detalj na koji trebate da obratite pažnju, svakako je ugao gledanja vašeg televizora. Razmislite da li želite da Vam TV bude kao slika na zidu (fiksno postavljen), ili možda sa mogućnošću nagiba, rotacije ili da bude podesiv po visini.
  • Kvalitet i sigurnost - vodite računa o tome da nisu svi nosači koji se prodaju na našem tržištu jednakog kvaliteta. Isto tako nemaju svi nosači isti kvalitet tiplova i šrafova (ako ih uopšte i imaju), koji su jedan od ključnih elemenata sigurnog postavljanja vašeg televizora na zid.
  • VESA Standard - provjerite da li je nosač kompatibilan sa VESA standardom na vašem televizoru (internacionalni standard za LCD/Plasma ekrane koji definiše raspored rupa na poleđini TV-a). Raspored rupa na poleđini televizora može biti različitih dimenzija: 50 x 50 mm, 75 x 75 mm, 100 x 100 mm, 100 x 200 mm, 200 x 200mm - pa sve do 800 x 600 mm.

Našu ponudu nosača za TV možete pogledati na linku OVDJE.

Ukoliko želite da budete u toku sa našim aktivnostima, prijavite se na mailing listu ovdje (sekcija Newsletter).