Kako ukloniti tvrdokorne mrlje sa sjedišta, tepiha i namještaja?

24.12.2018

Svima nam se makar jednom desilo da kafom, sokom ili hranom isprljamo sjedište automobila, tepih ili namještaj. Još ukoliko imate malu djecu ili kućne ljubimce, izuzetno je zahtjevno održavati unutrašnjost kuće i automobila čistim.

Osim fleka od ostataka hrane i pića, tu su i tragovi prljave obuće, hemijskih olovaka i flomastera, ali i dlaka kućnih ljubimaca na kojima se skupio priličan broj bakterija i gljivica. Vremenom te fleke, prljavština i mirisi se uvlače u tkaninu i nemoguće ih je ukloniti običnim sredstvima za čišćenje. Pa čak i da maksimalno vodite računa, tkanine uvlače u sebe razne mikrobakterije i parazite koje ne možete opaziti golim okom, ali vam nagrizaju i uništavaju kako namještaj i tepihe u kući, tako i enterijer automobila.

Naravno, postoji mogućnost da automobil ili tepih ostavite na dubinsko pranje, ali osim što ćete potrošiti ogromne svote novca na ove usluge, izgubićete i dragocjeno vrijeme. Prosto je nemoguće da to radite jednom nedjeljno koliko bi bilo neophodno za redovno održavanje higijene.

Umjesto toga, budite sami svoj majstor i uklonite sve tvrdokorne mrlje iz automobila i sa tepiha uz pomoć Sonax pjene za čišćenje tapacirunga. Ovim sredstvom na lak i efikasan način možete izvući prljavštinu i neugodne mirise, uz uštedu novca i vremena, a da napokon budete zadovoljni rezultatom. Dovoljno je navlažiti površinu koju želite očistiti, nanijeti pjenu, oribati četkom i ostaviti da djeluje 3-5min. Zatim vlažnom krpom preći tu istu površinu dok se ne izvuče kompletna prljavština.

Sonax pjenu za čišćenje tapacirunga možete naručiti putem Okov webshop-a po cijeni od 4.70€ ili je kupiti u nekom od naših Okov centara širom Crne Gore.

Pogledajte i snimak koji pokazuje kako se upotrebljava pjena za čišćenje tapacirunga.