proizvodi

Ključne stavke za odabir kvalitetnog bojlera

11.09.2019.

Potreban Vam je novi bojler u domaćinstvu? Mi smo tu da Vam skrenemo pažnju na 5 ključnih pitanja koje treba da postavite prodavcu prilikom kupovine:

Od kog materijala je napravljen kazan?

Kazan od čeličnog lima koji je zaštićen slojem emajla predstavlja ekonomično rešenje, jer dobijate proizvod dobrih performansi po povoljnijoj cijeni. Sa druge strane, kazan od nerđajućeg čelika, odnosno prohroma je otporan na koroziju, hemijski neutralan, pa samim tim traje duže. Prilikom zagrijavanja vode u bojleru usled porasta pritiska dolazi do skupljanja i širenja kazana, stoga je debljina kazana veoma važna kako ne bi došlo do deformiteta i oštećenja proizvoda koji kao takav postaje rizičan za upotrebu.

Koji termostat je ugrađen u bojler?

Termostat ima ulogu da aktivira zagrijavanje vode i zaustavi ga kada se postigne zadata temperatura. Takođe kontroliše i sprečava mogućnost pregrijavanja vode i stvaranje pritiska koji u krajnjem slučaju može dovesti do eksplozije uređaja. Termostati mogu biti analogni, digitalni, čak i oni kojima možete upravljati putem svog telefona.

Bojler kolike zapremine mi je potreban?

Broj priključaka za vodu i broj članova domaćinstva su osnovni parametri koje treba imati u vidu prilikom odabira zapremine bojlera. Bojler od 50 l će biti dovoljan za dvije osobe. Za tročlane i četvoročlane porodice idealan je bojler od 80 l. Za nešto veći broj ukućana tu su bojleri od 100l i 120l.

Savjet za održavanje i servisiranje?

Redovnim održavanjem bojlera mogu se postići znatne uštede u potrošnji električne energije. Prije svega, treba provjeriti ispravnost instalacija i slavina, i redovno čistiti unutrašnjost kazana kako se kamenac ne bi taložio na grijač i time smanjivao njegovu snagu prilikom zagrijavanja vode.

Naša topla preporuka je Ariston VLS EVO bojler. Ovaj bojler će Vas osvojiti jedinstvenim dizajnom i činjenicom da ga možete postaviti vertikalno i horizontalno. Ekran Vas obavještava kada je količina vode zadovoljavajuća za tuširanje, dok je period zagrijavanja kraći zahvaljujući unaprijeđenoj tehnologiji. Posjeduje dodatne zaštite: od korozije, pregrijavanja, anti-frost, sigurnosni ventil i antibakterijsku zaštitu. Dostupne zapremine od 50, 80 i od 100 litara.

povezani proizvodi