Korišćenje dvostrano ljepljivih traka

23.09.2016

Za pričvršćivanje predmeta u kući najčešće koristimo čekić ili bušilicu. Drugi, znatno praktičniji pristup je korišćenje dvostrano ljepljivih traka. Čisto ljepljenje, ekstremna nosivost, zaštita od korozije i ušteda u vremenu i troškovima su samo neki od mnogih prednosti njihovog korišćenja. 

Postoji više vrsta samoljepljivih traka i svaka od njih ima specifičnu primjenu. Karakteriše ih mogućnost pričvršćivanja predmeta za zid u nekoliko jednostavnih koraka, bez buke, prašine ili opasnosti od nezgoda.

POWERBOND MIRROR je snažna dvostrano ljepljiva traka koja služi za sigurno i brzo pričvršćivanje ogledala i drugih ravnih predmeta u vlažnim prostorijama kao što su kupatila. Sa njom možete pričvrstiti ogledala dimenzije do 70 x 70 cm i debljine do 4 mm. Poslužiće na mjestima gdje je bušenje otežano ili iz nekog razloga želimo da ga izbjegnemo. Širina ove trake je 19 mm, a dostupna je u dužinama od 1,5 m i 5 m.

POWERBOND OUTDOOR ima širok opseg primjene na otvorenom prostoru. Otporna je na UV zračenje, vodu i promjene temperature, a 10 cm trake može da drži predmete težine do 1 kg. Lijepi se na pločice, ciglu, kamen, metal i većinu plastičnih materijala. Širina trake je 19 mm, a dostupna je u dužinama od 1,5 m  i 5 m.

POWERBOND INDOOR je izuzetno otporna traka za široki dijapazon primjena u domaćinstvu, posebno za pričvršćivanje manjih predmeta u zatvorenom prostoru. Moć ljepljenja iznosi 4,2 kg uz pomoć 10 cm trake, a lijepi se na pločice, gips, drvo i većinu plastičnih materijala. Kao i ostale trake, dostupna je u dužinama od 1,5 m i 5 m.

POWERBOND ULTRA STRONG traka je namjenjena dugotrajnom, bezbjednom i brzom pričvršćivanju raznih predmeta. Kao što joj samo ime nagovještava, 10 cm ove trake može da drži predmete do 10 kg težine. Nju je potrebno zaštiti od UV zračenja i direktnog kontakta sa vodom.  

UNIVERZALNA TRAKA – trajno pričvršćuje različite materijale, u prvom redu staze i tepihe ne dozvoljavajući im zavrtanje i klizanje. Lako se postavlja, jednostavnim odcjepljivanjem rukom. Širina ove trake je 50 mm, a dostupna je u dimenzijema od 5 m, 10 m i 25 m.

Ne zaboravite da se prije upotrebe obostrano ljepljivih traka pobrinete da je površina na koju lijepite očišćena, suva i dovoljno jaka da podnese težinu predmeta koju želite da pričvrstite.

U sledećem snimku možete vidjeti više detalja o načinu upotrebe i postavljanju predmeta sa dvostrano ljepljivim trakama. 

Ukoliko želite da budete u toku sa našim aktivnostima, prijavite se na mailing listu ovdje (sekcija Newsletter).