Osvježite staru garderobu upotrebom markera za tekstil!

09.01.2019

Zašto biste bacali staru garderobu ako možete da joj date nov i svjež izgled uz samo par detalja? Upotrebom markera za tekstil možete učiniti svoju odjeću unikatnom, a osim toga uštedjećete i novac.  Upotreba markera za tekstil je sjajno rješenje i za one koji imaju ideju da nekome poklone torbu, kecelju ili jastuk sa posebnim tekstom kakav se ne može kupiti.

Bojanje tekstila je izuzetno lako i zabavno, a ne zahtjeva posebnu stručnost u tome.

Priprema:

Tkaninu koju želite da ukrasite, potrebno je prvo oprati bez omekšivača, a zatim ispeglati. Između slojeva tkanine stavite parče kartona kako se ono što budete crtali ne bi preslikavalo i na slojeve ispod. Da biste pričvrstili  tkaninu i karton, poslužite se špenadlama. Birajte prirodne materijale sa što manje elastina (do 20%), zbog lakšeg rada i boljeg prijanjanja boja.

Da biste olakšali sebi rad i smanjili mogućnost da napravite grešku, napravite skicu koju ćete umetnuti ispod tkanine. Precrtajte grafitnom olovkom linije koje se ucrtavaju ispod. Kod tamnih i debljih tkanina ovo neće biti izvodljivo pa se tu oslonite na preciznost svoje ruke ili se poslužite rezanjem i precrtavanjem šablona.

Da bi obezbjedili trajnost nanesenih boja, posle crtanja potrebno je opeglati tekstil (bez pare). Nakon toga tekstil se može prati na temperaturama i do 60 °C.

Za najbolji rezultat koristite markere specijalno napravljene za rad na tekstilu. Set vodootpornih markera za tekstil možete kupiti u svim Okov centrima i webshop-u po cijeni od 7.90€. U ovom setu dolaze četiri boje: crna, crvena, plava i zelena.

Pogledajte kako to izgleda na tekstilu za ukrasne jastuke.

 

povezani proizvodi