proizvodi

Postavite police na zid u par jednostavnih koraka (VIDEO)

01.02.2019.

Iskoristite ove zimske i tmurne dane da osvježite vaš enterijer novim stilskim elementima – policama. Uvjeravamo vas da ovaj posao možete obaviti i sami, te da postavljanje uopšte nije zahtjevno.

Da biste preuredili vaš dom, potrebno je da prvo isplanirate šta želite da promijenite te gdje biste ih pozicionirali. Nakon što odlučite u kom dijelu prostorije želite da ih postavite, razmislite kakvu vrstu polica želite. U ponudi su raznih dimenzija i boja, ali i načina ugradnje. Postoje klasične ugradne police za zid, sa skrivenim nosačima, one koje se kače na metalne nosače, sa klipovima, ugaone police... Bogat izbor, zar ne? U ovom dijelu iskažite vašu kreativnost, igrajte se sa dezenima, oblicima i bojama.

Zatim razmislite koliko polica želite da postavite na zid kao i na kojoj će se visini nalaziti. Osim toga, morate voditi računa da imaju dovoljan razmak. Preporučuje se makar 30 centimentara, budući da na njih najčešće stavljamo knjige koje su približno te dimenzije.

Sada dolazi na red pozicioniranje, a to ćete uraditi tako što ćete prisloniti prvu policu uz zid, pa uz pomoć libele utvrditi da li polica stoji ravno. U zavisnosti od vrste nosača, možete prisloniti i nosač uz zid. Zatim, olovkom obilježite sva mjesta na kojim ćete izbušiti rupice, što znači da obilježavate rupe za nosače. Kada ste sve ovo odradili, uzmite u ruke bušilicu i probušite rupe.

Danas se najčešće uzimaju police sa skrivenim nosačima koje u kompletu sadrže šrafove i tiple. Ukoliko se odlučite samo za police, svakako da uz to možete naknadno kupiti i šrafove i tiple, ali se posavjetujte sa prodavcem kako biste kupili one šrafove i tiple koji odgovaraju materijalu od kojeg je izgrađen vaš zid.

Ako je, pak, vaš izbor postavljanje sa klasičnim nosačima ili klipovima, postupak je identičan. Ukoliko sami birate nosače, budite obazrivi da izračunate dužinu police te da ukoliko je duža od 110 centimetara, uzmete tri nosača koja ćete ravnomjerno rasporediti. Za one manje su dovoljna dva nosača.

Nosači koji se nazivaju „klipovi“ su veoma praktični i laki za upotrebu, budući da policu samo gurnete između sastavaka koji je onda automatski pridržavaju.

Pošto ste napravili rupe u zidu, ubacite tiple sa viljcima, a zatim sve zajedno pričvrstite. Sada, nakon što ste ih postavili, birajte šta ćete na njima da postavite: knjige, cvijeće, fotografije, ukrasne predmete ili možda čak televizor.

Širok asortiman polica i nosača možete naći u svim Okov centrima širom Crne Gore, a dio ponude možete poručiti i putem Okov webshopa.

U nastavku se nalazi i video snimak koji će vam prikazati kako se postavljaju police sa skrivenim nosačima.

povezani proizvodi