proizvodi

Praktični suncobran-sijenka za vrele ljetnje dane

19.05.2017.

Suncobrani je, sa sigurnošću, koristan komad baštenskog mobilijara koji na poseban način uljepšava i ujedno stvara ugodnu hladovinu u vašem dvorištu. Na tržištu se mogu naći različiti modeli, od klasičnih, tvz. banana do zglobnih suncobrana predviđenih za baštu ili plažu.

Najveći nedostatak je svakako prilagođavanje njegove sijenke tokom dana što je nekada i nemoguće ostvariti pomoću samo jednog suncobrana.

U nastavku vam donosimo jednu praktičnu i kreativnu ideju kako da napravite unikatnu pokretnu suncobran-sijenku za vaše dvorište, koja će biti potpuno prilagodljiva položaju sunca, a vašim najdražima predstavljati pravo uživanje!

Za izradu ovog interesantnog detalja biće vam potrebno, pored malo spretnosti, i sljedeće:

  • savitljive metalne cijevi
  • platno odgovarajućih dimenzija

Postupak izrade:

  1. Premjerite površinu koju želite da zaklonite svojim pokretnim suncobranom
  2. Odredite 4 tačke na kojima će postolje biti fiksirano
  3. Postavite 4 dijela cijevi koje bi trebalo da budu kao dio postolja (kao na slici)
  4. Premjerite i iskrivite dva duža dijela cijevi kako biste napravili lukove (potrudite se da što pravilnije izvedete lukove)
  5. Pričvrstite lukove sa svake strane na 4 osnove
  6. Osnove čvrsto postavite u zemlju ili u kutiju sa pijeskom (sve u zavisnosti gdje želite da pozicionirate vaš suncobran)
  7. Premjerite platno i sašijte tako da može da se navuče na cijevi

Način upotrebe:

Ovaj suncobran je veoma funkcionalan jer platno lako klizi po bočnim šipkama, te mu možete mijenjati poziciju u zavisnosti od ugla pod kojim padaju sunčevi zraci i od mjesta na kojem želite da napravite sijenku. Vaša djeca više neće biti izložena direktnom suncu, a igra će im biti moguća tokom ljeta čitavog dana. Uživajte!