proizvodi

Prednosti usisivača za pepeo

07.11.2019.

Iako kod savremenih peći nema previše dima i gareži, pepeo morate da uklanjate skoro svakodnevno, a u tome će vam pomoći usisivač za pepeo. Ne samo da je jednostavnije, već ćete na taj način ukloniti i alergene, ali i neprijatne mirise. Pored toga, uklanjanjem pepela pospješujete i sagorevanje, pa samim tim i peć može mnogo bolje da radi. Usisivač za pepeo je veoma isplativa investicija, a razlozi za to su mnogobrojni.

Zato vam navodimo neke karakteristike usisivača za pepeo koji vam može znatno olakšati obaveze tokom hladnih mjeseci.

1. Usisivači za pepeo i obični usisivači nisu isto.

Čišćenje pepela standardnim usisivačem je siguran način da ga trajno oštetite. Naime, filteri kod običnih usisivača nisu napravljeni da zadržavaju sitne čestice pepela, pa bi veoma brzo dospjele do samog motora usisivača.

2. Bezbednost je na prvom mestu.

Prije nego što očistite peć, morate sačekati da se ohladi. Međutim, tokom najhladnijih zimskih dana i samo nekoliko sati bez grijjanja čine se kao vječnost. Usisivač za pepeo ima metalni produžetak i kućište koje je specijalno dizajnirano upravo za ovakve situacije. Ipak, prije nego što se odlučite za kupovinu, pogledajte da li je u specifikaciji proizvođača naznačeno da su ovi usisivači namijenjeni za vruć pepeo.

3. Specijalno napravljeni filteri za pepeo.

Usisivači za pepeo imaju specijalne HEPA filtere koji ne dopuštaju sićušnim česticama da stignu do motora i zadržavaju ih kako ne bi izašle kroz izduvni sistem. Očistićete peć uz minimalni napor i bez udisanja štetnih čestica prašine.

4. Usisivač za pepeo je jednostavan za upotrebu. 

Dizajniran je tako da je rukovanje njime veoma lako, čak i kada su u pitanju najnepristupačniji djelovi peći. Većina ovih usisivača ima različite dodatke, ali i točkiće koji vam omogućavaju da se lakše krećete čak i kada je njihov metalni kontejne

5. Usisivač za sve sezone

Pored toga što je namijenjen čišćenju peći, kotlova i kamina, usisivač za pepeo je idealan i za čišćenje roštilja, ali i za čišćenje garaže ili otpadaka iz radionice.

Očigledno je da usisivač za pepeo ne samo da štedi vaše vrijeme, već nekada može biti zamjena i za standardni usisivač. Zahvaljujući različitim dodacima, možete usisativati i tepihe. Ako uzmete u obzir sve karakteristike usisivača za pepeo sigurno je da ćete uz ovakvog pomoćnika uvijek imati čist dom bez prašine i alergena, a vaša peć će u toku zimskog perioda besprekorno grijanje.

povezani proizvodi