Puzle su najkorisnija društvena igra za djecu i odrasle!

18.01.2019

Iako su u trendu savremene napredne igračke, naučnici ističu da su puzle najbolje igračke za podsticanje djetetovih logičkih sposobnosti..

Osim što su puzle korisne za djecu, one su najkorisnija i najpopularnija igračka za sve uzraste. Slaganje puzli pruža osjećaj zadovoljstva i užitka, a najvažnije od svega je što utiču na razvoj emocionalnih vještina, fizičkih i kognitivnih sposobnosti.

Slaganje puzli pozitivno utiče i na razvoj socijalnih vještina s obzirom na to da puzle gotovo nikada ne slažete sami, već ćete to raditi u društvu. To je još jedan dokaz da se u ovoj igri mogu zabaviti i djeca i odrasli.

Težina same igre zavisi od toga koliko djelova ima slagalica. Za djecu se biraju slagalice do 50 djelova, dok se odrasli mogu zabaviti sa nešto zahtjevnijim izazovima. Ono što je sigurno, prilikom slaganja puzli razvijamo maštu, pospješujemo pamćenje kao i logičko razmišljanje. Mališani tokom ove igre razvijaju i motoričke sposobnosti, koje dugoročno utiču na njihov način pisanja i komunikacije.

Na webshopu Okova pogledajte ponudu puzli, odaberite najinteresantnije, okupite društvo i neka zabava počne! Osim na sajtu Okova, puzle možete naći u našim radnjama širom Crne Gore.

povezani proizvodi