proizvodi

Samonivelišući laser - alat koji morate imati

10.08.2015.

Predstavljamo vam alat koji će vam mnogo olakšati život ako ste jedna od onih osoba koje vole da kućne projekte obavljaju sami. Ukoliko planirate da postavljate neke elemente na zidu poput polica, slika, visećih vitrina ili da dekorišete zidove tapetama ili bojama onda je samonivelišući laser proizvod o čijoj kupovini trebate razmisliti.

Kao što mu samo ime kaže ovaj laser teži definisanju horizontalnih i vertikalnih linija na površini u koju ga usmjerite. Na taj način nećete imati potrebu za korišćenjem libela koje su znatno manje precizne i, što je bitno pomenuti, manje praktičan alat od lasera.

Jednostavnim uključivanjem ovaj uređaj emituje ukršteni laserski snop koji vam pomaže da vertikalno i horizontalno nivelišete elemente koje postavljate na zidu. Dovoljno je da laserski snop usmjerite do ugla od ±10 stepeni u odnosu na površinu i on će se samonivelisati do perfekcije. Ukoliko snop svjetlosti koji ste usmjerili odstupa više od 10 stepeni od paralelne linije upaliće se svjetlosni indikator koji vas o tome obavještava. Sve dok je svjetlosni indikator upaljen neophodno je da laser dodatno ručno nivelišete.

Ovaj laser je veoma precizan, pa je mogućnost greške tek 0,8 mm po dužnom metru. Maksimalna udaljenost na kojoj može projektovati snop iznosi 8 metara.

Kompletan program alata čuvenog američkog proizvođača Stanley čiji smo ekskluzivni zastupnici, možete kupiti u svim Okov centrima, a cijena ovog samonivelišućeg lasera je 46,65 eura.

Pogledajte video koji vam pokazuje kako se ovaj alat koristi.