proizvodi

Solarna rasvjeta za uređenje dvorišta

24.05.2019.

Rasvjeta u bašti igra važnu ulogu ne samo u stvaranju prijatne atmosfere, već pomaže snalaženju u prostoru.

Za poseban estetski i vizuelni doživljaj, najbolji izbor su solarne svjetiljke koje, osim što su praktične, štede novac i energiju. Ova vrsta rasvjete je laka za održavanje i instalaciju, a pravilnim pozicioniranjem može na najbolji način da istakne ljepotu baštenskog zelenila.

Solarne svjetiljke možete postavljati duž staze, uz stablo, cvijeće, stepenice ili vrata i na taj način ukrasiti kompletan ambijent. Ukoliko u dvorištu imate fontanu, ljuljašku ili neku skulpturu, onda je postavljanje svjetiljke u neposrednoj blizini pun pogodak!

Kako rade solarne lampe?

Za ekološki osviješćene ljude, kada je u pitanju osvjetljavanje dvorišta, solarne lampe su prvi izbor. One rade na principu pretvaranja sunčevog zračenja u električnu energiju preko solarnih ploča. Energija koja se akumulira tokom dana, oslobađa se kada padne mrak i na taj način osvjetljava prostor oko sebe.

Jedna od njihovih najvećih prednosti je što ne troše električnu energiju, nema sprovođenja električnih instalacija i plaćanja računa za tu rasvjetu. Postavljaju se na način što svjetiljke zabodete u zemlju, pritom vodeći računa da ih pozicionirate na mjesto gdje će upijati veliku količinu sunčeve energije.

Modeli za svačiji ukus

Solarne lampe možete pronaći u različitim oblicima, bojama, veličinama i dezenima. Bilo da želite klasičan ili kreativan izgled svjetiljki, u ponudi Okova možete pronaći veliki broj različitih modela. Ako birate uređenje dvorišta na jednostavan način bez puno različitih detalja, preporučujemo vam Outdoor Lights solarne svjetiljke koje su izuzetno svedenog dizajna i lako se uklapaju u enterijer.

Za nešto kreativnije i neobičnije uređenje bašte, u ponudi imamo Globo Handels solarne lampe koje imitiraju cvijeće, životinje i druge oblike. Svojim izgledom će oduševiti svakog posjetioca, a posebno mališane!


Sada kada smo vam zagolicali maštu, preporučujemo da posjetite Okov webshop ili najbližu Okov prodavnicu i odaberete vama najljepše oblike solarnih lampi za uljepšavanje dvorišta!

povezani proizvodi