Sve što treba da znate o trimerima

21.03.2017

Trimeri su grupa uređaja koji se koriste za čišćenje živice, košenje trave i održavanje dvorišta. Prednost trimera u odnosu na rotacione kosačice je što oni mogu prići djelovima terena gdje kosačice ne mogu. Dijele se na lake, srednje i snažne motorne (benzinske) trimere.

Benzinski trimeri su jači i robusniji od električnih. Postoji više tipova sa različitim veličinama motora. Što je gušća vegetacija za košenje, to je potrebna veća i jača mašina.

Najloni za košenje se biraju u zavisnosti od snage mašine. Prečnici najlona se kreću od 1,3 - 2,7 mm. Veoma je važno izabrati pravi najlon, kako ne bi opteretili glavu trimera, jer svaka svaka dimenzija koja nije odgovarajuća nosi manji broj namotaja i stavra veće opterećenje, što za rezultat ima pregrijavanje glave.

Na poleđini svakog trimera postoji istaknut odnos ulja i goriva. Treba znati da gorivo koje u sebi sadrži ulje zadržava boju, ali ne i viskoznost, tako da korišćenjem starog goriva možete da oštetite cilindar, a samim tim i kompresiju, paljenje i skratite rok trajanja vaše mašine. O tim i mnogim drugim detaljima govorimo u sledećem snimku, pa vam toplo preporučujemo da ga pogledate.

Našu ponudu trimera možete pogledati ovdje.

Ukoliko želite da budete u toku sa našim aktivnostima, prijavite se na mailing listu ovdje (sekcija Newsletter).