proizvodi

Uz ovaj proizvod možete zaboraviti na koroziju

30.08.2019.

Primijetili ste tragove rđe na svojoj ogradi prije izvjesnog vremena, ali tome niste pridavali pažnju, ubijeđeni da se neće rapidno širiti. Međutim, niste bili u pravu. Korozija je nastavila da se širi i ozbiljno oštećuje ogradu čineći je neuglednom. Ljeto je savršen period kada bi se trebali pozabaviti ovim problemom i urediti ogradu na pravi način.

Postupci koji su neizostavni i možda najvažniji dio posla su zapravo pripremanje same ograde za farbanje. Kako bi boja duže trajala i kako bi farbanje bilo što efikasnije potrebno je pripremiti metalnu površinu

Prije nanošenja farbe, neophodno je šmirglom ili čeličnom četkom ukloniti najgrublje tragove rđe, a zatim odmastiti površinu korišćenjem Irkom odmašćivača OB1. Vrlo je važno da ovakva mjesta dobro ošmirglate kako bi skinuli sloj koji je korodirao.  Ako ostane zarđalih djelova vrlo je vjerovatno da će boja na tom mestu nabubriti, ispucati i time dozvoliti prodor vode i nastavak korozije.

Farbanje počinjete tako što nanosite neki od antikorozivnih temeljnih premaza na ogradu. Uloga ove  boje za metal nije samo stvaranje dobre podloge za nanošenje završne lak boje, već ona ujedno u sebi sadrži komponente koje imaju antikorozivnu reakciju u dodiru sa metalom.

Kada se osnovna boja dobro osuši onda se nanosi završna farba (emajl lak), boja se razmazuje unakrsno (uzduž i poprijeko). Nakon sušenja prvog sloja nanosi se i drugi sloj iste boje gdje se ponavlja isti postupak.

Preporučujemo da koristite Irkom 3 u 1 antikorozivne, brzosušive, dekorativne premaze za farbanje metala. Ove farbe sadrže osnovne, temeljne i završne boje - sve se nalazi u jednoj limenci. Odlikuje ga posebna moć lakog popravljanja i prekrivanja oštećenja, jer je i temeljni premaz u istoj boji što nije slučaj sa klasičnim premazima.

U cilju postizanja maksimalnih rezultata, Irkom 3u1 boju za metal potrebno je razrijediti korištenjem Irkom R1 razređivača. Takođe, važno je da ukupna debljina premaza u dva sloja iznosi najmanje 120 mikrona.

povezani proizvodi