proizvodi

(VIDEO) Kako opremiti dom u rustičnom stilu

25.12.2015.

Opremanje prostora u rustičnom stilu u poslednje vrijeme je veoma popularno. Razloge za to možemo pronaći u zamoru od ubrzanog ritma života i želji za opuštanjem, mirom ili boravkom u prirodi. Seoska idila je pravo mjesto za bijeg od svakodnevnice, pune stresa u privatnom i poslovnom životu. Uređenje prostora u rustičnom stilu za mnoge ljude predstavlja izazov koji sa oduševljenjem prihvataju.

Posebna pogodnost kod uređenja prostora u rustičnom stilu je mogućnost korišćenja starih predmeta i njihovog kombinovanja sa modernim elementima. Ovaj stil karakterišu naglašene teksture i korišćenje žute, jorgovan-plave i karamel boje. Prirodni materijali poput kamena, drveta i biljaka su veoma zastupljeni. Poželjno je da ne budu puno obrađeni ili da, čak, budu u sirovom obliku, jer se na taj način postiže topla i spontana atmosfera"  - izjavila je za naš sajt umjetnica Jovana Šarac.

Za opremanje prostora u rustičnom stilu vam ne trebaju velika novčana sredstva. Uvijek možete iskoristiti stare elemente tako što ćete ih osvježiti tehnikom dekupaž, što će prostoru dati posebnu notu topline. Veoma bitan dio ovog stila su zavjese, tapete i stolnjaci.

Pogledajte u narednom prilogu šta vam sve to Okov centri mogu ponuditi kako bi vaš dom odisao duhom starih dobrih vremena.

Ukoliko želite da budete u toku sa našim aktivnostima, prijavite se na mailing listu ovdje (sekcija Newsletter).