(VIDEO) Kompresori

01.12.2016

Kompresori imaju veoma široku primjenu – možete ih naći na obližnjoj benzinskoj pumpi, a i u velikim proizvodnim postrojenjima. Sve više i više se koriste u kućnim radionicama, podrumima i garažama. Modeli su prikladni za razne poslove, od naduvavanja igračaka za bazen, do bušilica, blanja, heftalica.

Kako radi kompresor?

On prvo usisava vazduh koji se smješta u spremnik, povećavajući pritisak. Kad se dostigne maksimalan pritisak, uređaj se automatski isključuje. Vazduh ostaje u spremniku sve tok se kompresor ne pusti u upotrebu. Pražnjenjem vazduha, a samim tim i padom pritiska, aparat se ponovo uključuje i obavlja istu radnju kao na početku.

Velika prednost korišćenja kompresora je što ne mora svaka alatka da ima svoj motor. Umjesto toga, motor kompresora pretvara električnu energiju u kinetičku. To čini da alat radi tiho, uz smanjeni rizik od oštećenja djelova. Čak 70% proizvođača koristi sistem kompresovanog vazduha u proizvodnji. Glavni razlozi za to su bezbjednost i pogodnost korišćenja. Ovi uređaji mogu da funkcionišu u prostorima i uslovima (npr. visoke temperature) u kojima korišćenje drugog izvora energije može biti veoma opasno. Takođe, kompresori pokreću alate koji generišu više snage nego obični.

Dio naše ponude kompresora možete pogledati OVDJE.

Ukoliko želite da budete u toku sa našim aktivnostima, prijavite se na mailing listu ovdje (sekcija Newsletter).