proizvodi

Zašto je memorijska pjena toliko popularna?

02.10.2019.

Memorijska pjena je prvobitno stvorena za potrebe NASE, i to kako bi boravak u letjelici bio udobniji za duga svemirska putovanja.

Napravljena je od supstance koja je poznata pod nazivom „viskoelastik“ a ono po čemu se memorijska pena razlikuje od drugih materijala jeste sposobnost oblikovanja prema konturama tijela, što se javlja kao odgovor na pritisak i toplotu. Osim toga raspoređuje tjelesnu težinu u jednakoj mjeri po čitavoj površini, i tako oslobađa tačke pritiska. Onog trenutka kada se težina ukloni, memorijska pjena se vraća u svoj prvobitni oblik, bez pregiba ili lomljenja.

Sa prvobitnom namjerom da zaštiti astronaute NASE od udara, memorijska pena je osmišljena kao mekana, prilagodljiva i veoma udobna masa, a od tada je u široku upotrebu ušla na velika vrata.

Ipak, ono zbog čega nam je najpristupačnija jeste njena široka upotreba u izradi dušeka, naddušeka i jastuka i to najšireg dijapazona debljine, gustine, tvrdoće i oblika. Vazdušasta struktura memorijske pjene doprinosi boljem protoku vazduha, a brojne mogućnosti oblikovanja omogućavaju nastanak anatomskih, ergonomskih i terapeutski efikasnih proizvoda.

Uzevši u obzir da ne odgovara svakoj osobi jednaka čvrstina podloge za spavanje, razvijena je mogućnost proizvodnje pjene različitih čvrstina – od najmekše, namijenjene ljubiteljima vazdušastog osjećaja, do najčvršće koja odgovara onima koji vole osećaj stabilnosti.

Naša preporuka su Philip memory naddušeci  na kojima će Vam spavanje biti ugodnije, a dušeku ćete produžiti vijek trajanja i zaštititi ga od prašine i drugih prljavština, čineći ga čistim i upotrebljivim duže vrijeme. Naddušek takođe nudi rješenje za starije dušeke koji više ne pružaju optimalnu potporu tijelu.

Sa naddušekom, koji jednostavno urolate, uljepšaćete bilo koje putovanje ili kampovanje. Možete ga koristiti i kao prostirku za vježbanje, a djeca ga mogu koristiti i kao mekanu podlogu za igranje.

Zbog svoje jedinstvene strukture, memorijska pena se savršeno prilagođava obliku i težini tela čineći spavanje ugodnijim. Navlaka se lako skida i pere na temperaturi do 60 °C, kako biste održavali najviši nivo čistoće. Naddušek je prikladan i za najosetljivije osobe sklone alergijama i astmatičare.

povezani proizvodi