proizvodi

Zašto su panelne ograde tako popularne?

29.03.2019.

Sa dolaskom proljeća, povećava se intezitet rada u baštama i dvorištima, a nešto na šta ljudi posebno obraćaju pažnju jeste ograđivanje dvorišta. U posljednjih par godina, bilježi se rast potražnje i popularnosti panelnih ograda.

Budući da se vrlo brzo montiraju i demontirauju, jako su kvalitetne, a mogu se kupiti po izuzetno povoljnim cijenama, onda i ne čudi odakle njihova popularnost. Paneli predstavljaju najfunkcionalniji način ograđivanja koji plijeni svojim jednostavnim i skladnim izgledom. Tako da ukoliko ste u žurbi i želite brzo da ogradite neku površinu bez puno utrošenog novca, truda i vremena, onda je ovo najpraktičnije rješenje za vas.

Osim primamljivog estetskog izgleda i kvalitetne izrade, otporne su na udarce i izuzetno pogodne za ograđivanje objekata. Ograda se sastavlja od stubova i mreže, koja može biti plastificirana ili pocinkovana. Paneli imaju još jednu prednost u odnosu na tradicionalne ograde, a odnosi se na inovativan način pričvršćivanja koji omogućava da se lako prilagodi neravnom terenu. Osim toga, imaju široku primjenu, bilo da se ograđuje kućno dvorište, park, igralište, farma, magacin...

Paneli ne podliježu koroziji zahvaljujući antikorozivnoj zaštiti, koja se sastoji u cinkovanju i plastifikaciji. Panelne ograde su čak i ekološki prihvatljive, upravo zbog toga što ne rđaju. Podatak koji dodatno oduševljava je taj da su dugog vijeka trajanja, a potreba za održavanjem skoro i da ne postoji.

Ovakve ograde su vrlo postojane i stabilne, a možete ih birati u raznim dimenzijama. Treba da znate da se u ponudi nalaze razne vrste panelnih ograda, kao što su pocinkovana žica, plastificirana žica, univerzal pletivo, PVC pletivo.

Na vama je samo da odlučite koliki prostor želite da ogradite, a u Okovu možete pronaći sve šta vam je potrebno. Ako želite da dodatno uštedite vrijeme, pogledajte ponudu panela na Okov webshopu.

povezani proizvodi