proizvodi

Evo kako da produžite vijek trajanja guma na automobilu!

11.02.2019.

Da biste sačuvali gume i produžili im vijek trajanja, potrebno je da brinete o njima i njegujete ih određenim sredstvima. Bilo da se radi o ljetnjim ili zimskim gumama, pravilno čuvanje je neophodno kako biste spriječili nastanak eventualne štete.

Ukoliko se na automobilskim gumama nalazi tvrdokorna prljavština, prvi i osnovni korak jeste da operete gume vodom i sunđerom, uz upotrebu univerzalnog alkalnog deterdženta za čišćenje automobila. Obratite pažnju da uklonite prljavštinu iz svake brazde, a nakon pranja sačekajte da se gume dobro osuše.

Nakon što su se gume osušile, ravnomjerno na suvu krpu nanesite Sonax sredstvo za čišćenje/zaštitu auto guma, a zatim utrljajte kružnim pokretima na gume. Osim za čišćenje i zaštitu auto guma, ovo sredstvo možete koristiti za njegu svih gumenih komponenti u automobilu, koje prije toga i ne morate prati.

Sonax sredstvo za čišćenje i zaštitu guma produžava vijek trajanja gumama, održava njihovu elastičnost i osvježava boje. Bez ikakvih napora čisti gume i podne prostirke uz obnavljanje njihovog prirodnog svježeg izgleda. Još jedna jako bitna karakteristika jeste što upotrebom ovog sredstva ostavljate potpuno prirodan izgled gume bez dodavanja sjaja ili klizanja na radnu površinu.

A u toku zimskog perioda, Sonaxovom sredstvu za čišćenje i zaštitu svih gumenih djelova, bićete zahvalni, jer sprječava zamrzavanje vrata od automobila što može često biti problem prilikom otvaranja.

Kada dođe vrijeme da odložite zimske gume do naredne sezone, vodite računa i tada na kakvom mjestu ćete ih ostaviti. Savjetuje se da, nakon što ih dobro očistite, spakujete gume u posebne kese za odlaganje te ih stavite na neko hladno mjesto koje nije izloženo sunčevoj svjetlosti ili nekom drugom izvoru toplote. Garaže su idealna mjesta za skladištenje guma, ali je i tu bitno da gume ne idu direktno na pod već da ih postavite na paletu ili nešto slično što će ih odvojiti od poda.

Ukoliko se pridržavate ovih jednostavnih koraka, budite sigurni da će vaše gume za automobil trajati duže i biti boljeg kvaliteta, što je izuzetno važno za bezbjednost u saobraćaju.

 Sonax sredstvo za čišćenje/zaštitu auto guma možete pronaći u svim Okov centrima širom Crne Gore, a možete ga poručiti i putem webshopa po cijeni od 4.40 € uz trošak dostave od 2,70 €.

povezani proizvodi