Nešto više o solarnim svjetiljkama

05.05.2017

Dugo očekivani period toplih dana i noći je pred nama. Pravo je vrijeme za uživanje u nekom prijatnom spoljašnjem kutku koji ste prilagodili sopstvenim potrebama i ukusu. Lijepo uređeno dvorište, ne samo da upotpunjuje eksterijer vašeg doma, nego može predstavljati i pravo mjesto za odmor i opuštanje sa porodicom i prijateljima.

Da biste obogatili svoj prostor korisnim i ujedno dekorativnim detaljima, preporučujemo različite vrste i oblike solarnih svjetljki. Bilo da je u pitanju terasa, dvorište ili balkon, ovi jedinstveni i praktični oblici rasvjete predstavljaju idealno rješenje koje će dati novi sjaj postojećem mjestu.

Solarne svetiljke namijenjene su za osvjetljavanje, orijentaciju i stvaranje ugodne atmosfere na vanjskom području. Funkionišu na način što solarna ćelija, ugrađena u proizvod, pretvara svjetlo sunca u električnu energiju i pohranjuje istu u NiMH-akumulator. Svjetlo se obično pali već sa prvim sumrakom. Ugrađene svjetleće diode su dugotrajne žarulje koje štede energiju. Trajanje osvjetljenja zavisi od sunčevog zračenja, ugla upada svjetla na solarnu ćeliju i temperature. Idealan je vertikalan ugao upada svjetla pri temperaturama iznad nule. Akumulator postiže svoj maksimalni kapacitet tek nakon nekoliko ciklusa punjenja i pražnjenja.

U našoj ponudi možete pronaći više modela i veličina, modernog i zanimljivog dizajna. Više detalja o istaknutim artiklima možete pronaći ovdje.

Ukoliko želite da budete u toku sa našim aktivnostima, prijavite se na mailing listu ovdje (sekcija Newsletter).