proizvodi

Postavljanje dekorativnih lajsni od stiropora

23.06.2017.

 

Dekorativne stiropor lajsne daju cjelinu prostoru i odlično su rješenje za prikrivanje manjih neravnina na zidovima ili plafonima. Izrađuju se od visokokvalitetnog polistirena koji im daje lakoću i elastičnost, kako ne bi pucale. Boje se svim akrilnim bojama za zidove, što vam ostavlja prostor da mijenjate boje i kreirate sami izgled svog enterijera.

Ove praktične lajsne su našle veliku primjenu u uređenju enterijera, budući da su cjenovno znatno pristupačnije od gipsanih radova, a krajnji efekat je gotovo isti. Veliku prednost u odnosu na gips imaju i zbog svoje otpornosti na vodu, vlagu čak i fizička oštećenja. Takođe, omogućavaju vam da eksperimentišete sa dekoracijom enterijera, postavljate okvire na zidove, uređujete plafone, stvarate enterijer po svojoj želji.

Sve što Vam je potrebno za postavku dekorativnih stiropor elemenata i lajsni jeste lijepak, ger i testera.

  1. Zid ili podloga na koju se postavljaju stiropor dekorativne lajsne i ornamenti mora da bude suva i čista podloga, bez prašine. Elementi se lijepe odgovarajućim akrilnim lijepkom.
  2. Za ukrajanje i gerovanje lajsni koristite najobičniji ger pod uglom od 45° i testeru koje možete uzeti uz lajsne. Izvucite pravac na poziciji gdje želite da postavite lajsnu ili ornament.
  3. Duž zadnje strane lajsne ili ornamenta nanesite akrilni lijepak. Blagim pritiskom učvrstitie element na prethodno obilježenu poziciju. Zbog svog kvalitetnog sastava akrilni lijepak nije potrebno dodatno pridržavati, budući da se brzo suši i veže.
  4. Po ivicama sastava lajsne i podloge dodatno nanesite akrilni lijepak i mokrim prstom pređite po sastavima da biste popunili eventualne neravnine i šupljine. Postavljene elemente možete da obojite u izabranu nijansu, čime je završen cjelokupan proces postavljanja.

U nastavku slijedi nekoliko ilustracija koje vam mogu poslužiti kao dodatna ideja za uređenje prostora.

Našu ponudu za stiropor program, poljskog proizvođača MARBET, možete pogledati OVDJE.