proizvodi

Utoplite ambijent uz električni kamin

25.09.2019.

Poznato je da kamini na poseban način unose osjećaj udobnosti. Ali, šta raditi kada nemate prostor ili uslove za ugradnju kamina? Rješenje je jednostavno. Možete kupiti električni kamin, a kutak sa kaminom obogatiti uz pomoć okvira i propratnih detalja koji će ambijent učiniti toplijim.

Sigurno ćete se složiti sa nama da u enterijeru ne postoji ni jedan drugi kućni element koji može učiniti da se osjećate tako zadovoljno i opušteno kao kamin. Električni kamini su zahvalni za održavanje i jednostavni za korišćenje pa su sve prisutniji u današnjim enterijerima. Kao energent koriste električnu energiju, a po potrebi mogu i ne moraju zračiti toplinu. Kamin se može postaviti na zid poput slike ili kao samostojeći element u prostoru. U odnosu na kamine na drva karakterišu ih mnogobrojne prednosti: nema potrebe za dimnjakom, čišćenjem i održavanjem ložišta, prenosivi su, imaju mogućnost efekta plamena, rukovanje putem daljinskog upravljača… Elekrični kamini savjetuju se u slučajevima kada nema mogućnosti za ugradnju kamina na drva i  kada je vizuelni dožvljaj važniji od grijanja.

Ram za električni kamin možete napraviti od mermera, gipsa, kovanog gvožđa, poliuretana ili od opeke, u zavisnosti od efekta koji želite da postignete u svom ambijentu.

Ukoliko do perfekcije želite da uredite prostor, uz električni kamin možete postaviti kamenje, pribor za loženje i nekoliko oblutaka od drveta posloženih u dekorativnu korpu.

Naš predlog je svakako električni dekorativni kamin TESY sa efektom plamena. Opremljen je elektronskim termoregulatorom, postiže 38% od maksimalno 40% sezonske energetske učinkovitosti. Funkcija „adaptive start“ poboljšava udobnost u prostoriji uz minimalnu potrošnju električne energije. Kada je ova funkcija uključena, kamin može automatski promijeniti način grijanja u zavisnosti o postavljenoj temperaturi i temperaturi prostorije.

povezani proizvodi